Vælg en side

IHA Seminar i Irland 2013

International Halliwick Association (IHA) Seminar og General Meeting
blev afholdt den 16.- 18. august 2013 i Galway in Emerald Isle of Ireland.
En lang tur fra Danmark helt over til vestkysten af Ireland.

sommer-2013-16.-september-365-640x480

Vi havde fra dansk side fået optaget to indlæg:

Halliwick lecturer, Anette Spence både teoretisk og praktik ud fra temaet:
Reflektioner om brug af Halliwick konceptet i mødet med svømmere med smerter

HASAM er af svømmeklubberne blevet opfordret til at få afklaret, hvilket regelsæt for konkurrencesvømning med tidshandicap, der vil blive  anvendt til næste internationale Halliwick Svømmestævne.

Derfor præsenterede jeg den dansk/norske model for konkurrencesvømning med tidshandicap på seminaret og efterfølgende lede debatten i håb om, at vi kan nå frem til nogle fælles IHA-regler.
Forinden blev jeg “klædt godt på” til opgaven af de erfarne stævneledere fra HASA i Aarhus og HASI i Silkeborg. Jeg afviklede et ministævne med seminardeltagerne, som fik en sikker og lykkelig vinder i Christine Grech fra Malta. Hun svømmede langsomt, men var i stand at forbedre sine tider fra tidtagning, til indledende heat, semifinale uden at sprænge tidsrammen på de 7 % for diskvalifikation.
I finalen kunne hun stadig sætte mere fart og kom sikkert i mål foran de andre.

Fysioterapeut, Merav Hadar-Frumar imponerede mig ved at spørge: “Hvad tid vil du gerne have jeg svømmer på” –  som hjælp til fordeling af svømmernes ift deres tider til de indledende heat . Så jeg bad om 30 sekunder. Det er efterhånden mange år siden Merav svømmede konkurrence – men hun kom i mål på 30,12 i tidtagningen.

Du kan se nærmere på Meravs svømmeteknik:
Svømning og fremdrift i 10- punktsprogrammet.

HASAM har siden sendt et brev til IHA om, at vi ønsker afklaring af reglerne i foråret 2014 og nedsættelse af et internationalt stævneudvalg.
Dette i håb om afviklingen af et internationalt Halliwick svømmestævne udenfor Danmark i 2015.

Ved fortsat at bruge webstedet, accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookieindstillingerne på denne hjemmeside er indstillet til "tillad cookies" for at give dig den bedste oplevelse muligt. Hvis du fortsætter med at bruge denne hjemmeside uden at ændre dine cookie-indstillinger, eller klikker på "Accepter" nedenfor, så giver du samtykke til dette.

Close