Selvudvikling på under et døgn

Det er vildt, hvor meget der kan ske med ens selvudvikling, når man får den rette støtte og vejledning. Noget af det, der er svært for mig, er at slippe kontrollen – især i vand. Derfor følte jeg mig noget på udebane, da jeg fredag aften gik ned i vandet for at blive klogere på Halliwick grundkurset.

Da jeg bliver bedt om at lægge mig på ryggen og flyde – for at konstatere, at det kan jeg bare ikke. Hvorefter en underviser stille og roligt kommer hen og skaber trygheden omkring mig, samtidig med min krop bliver korrigeret i vandet til den rette position. ”Jeg kan flyde” – det kom helt bag på mig.

Nogle praktiktimer senere blev jeg igen udfordret, da vi skulle bestå en prøve i vandet. For en, som ikke er vild med at have hovedet under vand, var det en stor prøvelse at skulle overbevise mig selv om, at jeg kunne klare den udfordring. Der stod en masse mennesker og støttede mig til, at jeg lykkedes med at komme ned på bunden, komme op til overfladen som en gople, rette min krop ud, rotere om på ryggen og kommer op at stå. DÉT VAR ET STORT ØJEBLIK. Jeg er imponeret over, hvor langt jeg kommer på så kort tid.

Cecilie, Ergoterapeut fra Bornholm

Et imponerende forløb

Kort tid – vi taler om 2 praktikker, inden Cecilie aflægger prøven.

Jeg havde oplevelsen fredag aften at give støtten til Cecilie i den første praktik. Jeg fik hende til at lægge hovedet ned i vandet. Lidt senere kunne jeg stille fjerne min fysiske støtte og signalere med hænderne i luften, at Cecilie kunne flyde. Men den psykiske støtte var ikke fjernet – jeg var bagved og klar til at give støtte igen. I starten af anden praktik så jeg, at Cecilie forsøgte at undgå at puste med næsen i vandet.

Helt ærligt, så forventede jeg, at Cecilie IKKE ville klare udførelsen af ”goplen” med tilhørende kontrol af rotationerne i den tredje praktik. Men at hun skulle hjem og øve indtil 2. del af kurset i april.

Det er et dybt imponerende forløb med tanke på, at Cecilie ikke kun havde fokus på egne færdigheder i løbet af de 3 klokketimer i vandet inden tredje praktik. Hun øvede at give en hensigtsmæssig støtte til de andre kursister og fik afprøvet mange forskellige aktiviteter.

Jeg er overbevist om, at den teoretiske viden med videoklip og Cecilies løbende refleksioner er med til at skabe en meget stejl læringskurve ift. Cecilies færdigheder i vandet. Cecilie udtalte på bassinkanten, at det vil være rart ikke at vente helt til april med at bestå prøven. Så en viljefast Cecilie bestod prøven i 3. forsøg med ”goplen”.

Et stort tillykke til Cecilie og ønske om, at børn og voksne på Bornholm oplever betydningen af en ”sej terapeut” i vandet.

Bodil Føns Knudsen